Serbarile Zapezii Vatra Dornei

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Citit 17909 ori
Serbarile zapezii Vatra Dornei 2015
 
Primaria Vatra Dornei impreuna cu Consiliul Local vor organiza si in 2015 Serbarile Zapezii, acestea fiind programate a se desfasura in luna februarie.
 
Conform declaratiei Primariei, prin D-l Primar Paul Bonches, Serbarile Zapezii 2015 (editia XXXII) se vor desfasura - ca in fiecare an - pe parcursul a  doua weekend-uri, incepand cu 13 februarie.
In acest an ii vom avea invitati pe scena in Vatra Dornei pe urmatorii artisti:
Michael Star, Compact, Hara, Dj Rynno&Sylvia, Adda, Cabron, Alina Erimia, Odyssey, Skizzo Skillz
 
Weekend-ul 13-15 februarie:
- vineri: concerte sustinute de Michael Star si Cosmina
- sambata: concerte sustinute de Compact, Adda si Harra
- duminica: Ansamblu Bistrita Aurie, Miruna si David Taranu, Ionela Nituca, Ansamblu Dorna Dorului, Pamfil Roata si Ana Ilca Muresan, Madalina Candrea, Ansamblul Balada, Alexandra Bradatan si Emilia Dorobantu
 
Weekend-ul 20-22 februarie:
- vineri: Michael Star si Cosmina,
- sambata: Michael Star, Alina Eremia, Odyssey si Carbon
- duminica: Ilioara Stefanel, Ansamblul Poienita din Poiana Stampei, Camelia Lucescu si Daiana Ivascu, Ionut Candrea, Cristian Pomohaci, Ansamblul Plaiurile Dornelor si Lucian Dragan
 
Conform organizatorilor, pe parcursul celor doua weekend-uri se vor organiza concursuri de schi si numeroase alte activitati distractive ce vor intretine o atmosfera specifica. Ca de obicei, toti care vor participa la evenimente vor aprecia atmosfera de basm specifica zonei Dornelor, statiunea Vatra Dornei ramanand in continuare statiunea sporturilor de iarna!

 Serbarile zapezii articol

 ********************************************************************
Daca sunteti interesati sa petreceti mai multe zile in statiunea dorneana puteti sa consultati ofertele de cazare de pe site-ul nostru la sectiunea Cazare Vatra Dornei. Pensiunile, hotelurile si cabanele inscrise pe site va pun la dispozitie detalii referitoare la conditiile de cazare, preturi si numerele de telefon ale proprietarilor unde puteti obtine detalii suplimentare sau puteti face rezervari.
 
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015
În oraşul sucevean a nins abundent în ultimele zile, iar pârtiile sunt în stare perfectă pentru schiori. Primăria vrea să repete serbările de încă trei ori.

Administratorii pârtiilor de schi din Vatra Dornei estimează că peste 7.000 de turişti vor invada staţiunea în acest weekend. Astăzi debutează „Serbările Zăpezii“, cel mai important eveniment găzduit în tot anul de localitatea suceveană. „Programul serbării se va extinde pe perioada a patru weekend-uri, dacă vremea ţine cu noi. Acum toate pârtiile sunt active şi sperăm ca şi în perioada următoare prognoza meteo să fie favorabilă“, a declarat Ioan Morar, primarul municipiului Vatra Dornei.


Pe scena amplasată la baza pârtiei „Parc“ va cânta în această seară  trupa Kripton. „Scena a fost amplasată încă din ajunul Crăciunului şi este deschisă pentru oricine vrea să organizeze un eveniment, noi asigurăm locaţia şi sonorizarea“, a explicat edilul-şef al oraşului Vatra Dornei.


Vin şi ţuică fiartă la baza pârtiei „Parc“


Staţiunea montană pune la dispoziţia turiştilor un cort after-schi amplasat de asemenea la baza pârtiei, unde schiorii se pot delecta cu vin sau ţuică fiartă, îşi pot curăţa echipamentele sau pot lua masa. „Eu merg în fiecare an la Vatra Dornei la serbări pentru că ne distrăm foarte frumos de fiecare dată. Aceasta este sărbătoare specifică zonei noastre pentru perioada de iarnă“, a declarat Cătălina Rusu, studentă.


Sucevenii aşteaptă zăpadă pe pârtie de anul trecut


„Am hotărât împreună cu prietena mea să mergem în weekendul de Sfântul Valentin. Suntem iubitori ai sporturilor de iarnă şi aşteptam cu nerăbdare să vină zăpadă pentru că de Crăciun şi Revelion era mai mult iarbă pe pârtie“, a declarat Mihai Siminiuc, antrenor de dans sportiv. Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie trei pârtii acoperite de zăpadă, un butic de unde pot să-şi închirieze echipament complet, constând în costum, clăpari şi schiuri la preţul de 8 lei pentru o oră.


Pentru cei care vor petrece alături de familie weekendul de 22-24 ianuaire, Primăria a redeschis şi patioanrul din parcul central. Sucevenii vin cu miile la serbarea de iarnă şi se bucură de stratul gros de zăpadă de pe pârtii. „Am găsit cazare mai ieftină la un particular şi vom merge un grup de opt persoane. Cu 100 de lei am închiriat un apartament de două camere şi vom profita din plin de programul serbării şi de zăpadă”, a spus Sabrina Maftei, studentă.

Tramanete cu nămol pentru cei bolnavi


Staţiunea Vatra Dornei oferă pentru turişti şi o bază de tratament. Persoanele care suferă de afecţiuni ale membrelor, ale inimii sau ginecologice, endocrine şi digestive se pot trata cu nămolul de turbă obţinut din „Tinovul Mare“ de la Poiana Stampei. Acesta are o acţiune complexă de stimulare şi optimizare asupra întregului organism, acţionând spun specialiştii, prin agenţii chimici cu proprietăţi bacteriostatice.

1 comentariu

  • Link la comentariu Elena Alungulesei Duminică, 22 Decembrie 2013 13:19 postat de Elena Alungulesei

    cind o chemati la sarbatorile d-stra si pe interpreta care va reprezinta peste tot in tara si strainatate ,frumoasa si talentata TATIANA TINTA din Vatra-Dornei?Abia asteptam sa o vedem si la ea in zona.Multumim si viata lunga sarbatoarei

Lasă un comentariu

Politia - 0230.375.515 Jandarmeria - 0230.373.833 Dispeceratul National Salvamont - 0725.826.668; 0-salvamont Salvamont Vatra Dornei - 0230.372.767; 0726.686.687; 0744.332.378; 0720.485.969