Sfintele Paste la Vatra Dornei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Citit 8095 ori
   Sfintele Paste la Vatra Dornei - cea mai importanta sarbatoare din viata crestinilor, prin miracolul si minunea cea mare a Invierii lui Iisus Hristos, cu atat mai mult cu cat ea apartine primaverii, anotimpul innoirii, al renasterii naturii, al purificarii sufletesti si al inseninarii spirituale. Este momentul in care intreaga familie, cu mic, cu mare, participa la pregatirile traditionale ce includ mesele festive, in meniul carora se afla la loc de cinste borsul de miel, drobul, stufatul de miel, friptura, mamaliguta, cozonacul, placinta, pasca si vinul rosu.
   În toate aşezările din zona statiunii Vatra Dornei , obiceiurile şi îndeletnicirile legate de Sfintele Sărbători de Paşte definesc cu precădere personalitatea dornenilor.
   Ritualul deja impamantenit in Bucovina al vopsitului oualor rosii este unul din prilejurile de reuniune a celor dragi, cand se lasa deoparte grijile cotidiene si gandurile se indreapta spre fapte bune, bucurii si impliniri.
   Toate aceste credinţe, tradiţii şi obiceiuri care se mai păstrează în mare parte şi azi in regiune sunt important de mentionat deoarece definesc sufletele oamenilor locului.
De asemnea, Vatra Dornei constitiue un bun punct de plecare spre frumoasele si renumitele manastiri din Bucovina. Putna, Sucevita, Humor, Voronet sunt doar cateva din lacasurile de cult unde credinciosii pot participa la slujba de Inviere.
Daca doriti sa va petreceti sarbatoarea Invierii Domnului in frumoasa statiune dorneana, va invitam sa consultati ofertele de cazare de pe site-ul nostru la sectiunea Unitati de cazare libere de Paste in Vatra Dornei. Pensiunile, hotelurile si cabanele inscrise pe site va pun la dispozitie detalii referitoare la conditiile de cazare, preturi si numerele de telefon ale proprietarilor unde puteti obtine detalii suplimentare sau puteti face rezervari.
 
Roumanian Monasteries - Harta manastirilor din Bucovina

Lasă un comentariu

Politia - 0230.375.515 Jandarmeria - 0230.373.833 Dispeceratul National Salvamont - 0725.826.668; 0-salvamont Salvamont Vatra Dornei - 0230.372.767; 0726.686.687; 0744.332.378; 0720.485.969