Tratament in statiune

Evaluaţi acest articol
(48 voturi)
Citit 36279 ori

Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune pentru toate varstele, adresandu-se atat persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, sau care doresc sa se odihneasca intr-un bioclimat tonic stimulent cu influenta benefica asupra sistemului nervos.

Pentru refacerea sanatatii Vatra Dornei ofera factori naturali de cura cum sunt:

 • izvoarele cu apa minerala carbogazoase
 • izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase
 • mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2
 • namolul de turba din zona Poiana Stampei.

Afectiuni

 • Profilaxie: persoane sanatoase si aparent sanatoase cu factori predispozanti spre imbolnavire, persoane cu surmenaj fizic si intelectual, cu fond nervos hiperactiv, cu sedentarism, noxe, etc.
 • Afectiuni ale aparatului cardiovascular: boala cardiaca ischemica si infarctul miocardic sechelar necomplicat, boli vasculare simple, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, boli ale arterelor periferice si ale venelor.
 • Afectiuni ale aparatelor locomotorii: artroze si spondiloze, reumatism inflamator stabilizat, reumatism ab-articular, afectiuni post traumatice, post protezare, afectiuni neurologice (pareze, paralizii, nevrite, nevralgii, etc.), hernie de disc si lombosciatica secundara.
 • Afectiuni asociate: boli ale aparatului respirator (bronsite cronice, astm bronsic, boli profesionale), ale aparatului digestiv, boli ginecologice (sterilitate si afectiuni inflamatorii), nevroze, anemii, diabet si obezitate.
Aceste afectiuni beneficiaza de cura externa si in principal sub forma de bai carbogazoase, bai de plante medicinale, dusuri la care se adauga termoterapia (impachetari cu namol si parafina), electroterapia si fototerapia, pulmoterapia (aerosoli cu apa sulfuroasa si medicamente). Un capitol important il reprezinta kinetoterapia la sala sau bazinul kineto, masajul, cura de teren, mofetele.

In functie de afectiunile prezente, acesti factori de tratament naturali si artificiali se combina de catre personalul medical sub forma unui plan de cura la care se adauga dietoterapia, reflexoterapia si altele.

Pentru persoanele care doresc sa beneficieze de serviciile bazei de tratament Bradul - Calimani, pasii de urmat sunt:

1.Se prezinta in timpul programului de lucru, intre orele 8:00 - 13:00 (de luni pana vineri) la receptia hotelului pentru a achita taxa de consultatie in valoare de 31 lei.

2.Cu chitanta se merge la consult unde impreuna cu medicul se stabileste planul de tratament.

3.Se revine la receptie unde se platesc procedurile recomandate de medic si de unde se primeste fisa de tratament.

4.Dupa obtinerea fisei de tratament se revine la cabinetul medical unde se programeaza orele de efectuare a tratamentului.

Adresa:

Str.Republicii, Nr.5,725700, Vatra Dornei, Jud.Suceava

Telefoane :

0230/ 375.314, 374.525, 374.526, 371.150

0741.272.385

E-mail :

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

6 comentarii

 • Link la comentariu CANAN CHINWEUBA Sâmbătă, 14 Februarie 2015 10:55 postat de CANAN CHINWEUBA

  BUNA ZIUA
  LOCUIESC IN STRAINATATE SI NU AM UN DOCTOR DE FAMILIE IN ROMANIA .AS DORI SA SA BENEFICIEZ DE TRATEMENT SI CAZARE LA VATRA DORNEI SI INTENTIONEZ SA ADUC SI O FAMILIE DE PRIETENI STRAINI TOT PENTRU TRATAMENT
  VA ROG SA MI SPUNETI DACA AVEM NEVOIE DE RECOMANDARE DE LA DOCTORII NOSTRI DE AICI SAU DACA IN URMA ANALIZELOR FACUTE ACOLO DOCTORII OR SA DECIDA DE CE TRATAMENTE AVEM NEVOIE..
  MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT RASPNSUL DUMNEAVOASTRA

 • Link la comentariu Paunescu Mariana Marți, 10 Februarie 2015 16:26 postat de Paunescu Mariana

  Suntem o familie de pensionari. Ne incadram in remediile oferite de dvs, pt afectiunile suferite - artroza, hipertensiune arteriala, afectiuni gastrice. Ne intereseaza o cura de 12 zile, fara cazare. Cum trebuie sa procedam ? Multumim

 • Link la comentariu Admin Vatra-Dornei.Info Marți, 01 Iulie 2014 21:29 postat de Admin Vatra-Dornei.Info

  Asa cum am mai raspuns deja, este mult mai simplu sa luati legatura direct cu Baza de Tratament Bradul Calimani! Gasiti toate datele de contact (telefoane si email-uri) mai sus! Am trimis catre Baza de Tratament solicitarea dvs si veti primi un raspuns pe email in cel mai scurt timp!

 • Link la comentariu marius Marți, 01 Iulie 2014 17:39 postat de marius

  Buna ziua.Suntem 2 persoane pensionare si as dori tratament reumatismal in cadrul statiunii in peerioada 10 iulie-1 septembrie 2014.As dori sa stiu daca se mai pot face rezervari si costul total cazare-masa-tratament pentru 6 zile pentru 2 persoane.Multumesc.

 • Link la comentariu Admin Vatra-Dornei.Info Marți, 24 Iunie 2014 19:04 postat de Admin Vatra-Dornei.Info

  Pentru a obtine mai multe informatii contactati Baza de Tratament Bradul-Calimani la numerele de telefon afisate mai sus

 • Link la comentariu Ionescu Marina Marți, 24 Iunie 2014 06:29 postat de Ionescu Marina

  Buna ziua,
  As vrea sa beneficiez de serviciile de tratament din cadrul bazei de tratament. Intrebarea este daca trebuie sa fac rezervare pentru asta. As vrea sa ajung acolo in luna august 2014.

  Va multumesc.

Lasă un comentariu

Politia - 0230.375.515 Jandarmeria - 0230.373.833 Dispeceratul National Salvamont - 0725.826.668; 0-salvamont Salvamont Vatra Dornei - 0230.372.767; 0726.686.687; 0744.332.378; 0720.485.969