Statiunea Vatra Dornei 2020 - Ghid turistic si de cazare hoteluri, pensiuni, cabane, harta statiune, trasee montane, galerie foto, vremea

Castelul Dracula

8298  
Rating:
 
0.0 (0)
Piatra Fantanele, Judetul Bistrita
37 km pana in centrul statiunii Vatra Dornei
Castelul Dracula
   Oferte cazare Vatra Dornei

Descriere

HOTEL CASTEL DRACULA

Mitul Contelui Dracula a fost inspirat din frumuseţea şi sălbăticia Munţilor Bârgăului, iar Bram Stocker a fixat coordonatele geografice ale întâmplărilor din cartea sa chiar în Bistriţa-Năsăud.
Aşadar, dacă vrei să mergi cu adevărat pe urmele lui Dracula, trebuie neapărat să vii în Bistriţa-Năsăud.

Hotelul Castel Dracula este poziţionat în Pasul Tihuta din Munţii Bârgăului, în Piatra Fantanele, la 1116 m. altitudine, la 37 km distanta de centrul statiunii Vatra Dornei.
Construit în stilul unei castel medieval, hotelul pune la dispozitie spatii de cazare moderne, iar restaurantul castelului este amenajat de asemenea în stil medieval, având saloane decorate tematic care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula.

Bucătăria castelului este renumită pentru mâncărurile deosebit de gustoase, preparate după reţete tradiţionale. Din meniu nu lipsesc specialtăţile din bucataria internationala, specialtatile dedicate Contelui Dracula dar şi băuturile de culoarea sângelui, preferate de temutul conte. Restaurantul principal serveşte o diversitate de mâncăruri internaţionale şi locale şi are o terasă în aer liber, unde se poate lua masa pe timpul verii. De asemenea, oaspeţii se pot bucura de cramă, de lounge-bar şi de barul din partea de sus a turnului castelului.

In oferta noastră gasiti:

-          petreceri cu vampiri şi prinţese, cu meniuri şi băuturi preferate de Contele Dracula, în sălile special amenajate sau în jurul unui foc de tabără
-          in fiecare an, la sfarsitul lunii octombrie are loc „Balul Vrajitoarelor la Castel”, un eveniment lansat in 2010 si care s-a bucurat de un mare succes
-          vizite în înfricoşătorul Cavou al Contelui Dracula
-          drumeţii şi plimbări în aer liber pe trasele marcate din Munţii Bârgăului
-          pârtie de schi
-          urcare cu telescaunul, în orice sezon, pentru o panoramă splendidă aspura Munţilor Bârgăului şi Rodnei
-      picnicuri în aer liber pe munte, la Lacul Colibiţa sau la stânele tradiţionale din împrejurimi

Datorită climatului tonic, cu aer puternic ozonat şi cu cel mai ridicat conţinut de iod în atmosferă din toată ţara, a peisajului de o frumuseţe rară cât şi a serviciilor la un înalt grad de calitate, Hotelul Castel Dracula este una dintre cele mai căutate destinatii din zonă. Hotelul Castel Dracula este o bază excelentă pentru explorarea munţilor din jur. Se pot face drumeţii locale minunate şi ciclism, iar un traseu de schi şi un telescaun se află chiar lângă hotel.

CATEVA INFORMATII INTERESANTE DESPRE CASTELUL DRACULA DIN PASUL TIHUTA:

Construcția a durat 7 ani, costul fiind de peste 25 de milioane de lei. Află cine este primul baron al Casei Dracula?

Turistul care vine pentru prima dată la Piatra Fântânele se poate caza şi vizita Castelul “Dracula” dar și  Crucea din curtea mănăstirii de maici din localitate şi, dacă e iarnă poate schia pe pârtia neomologată din apropierea hotelului. Alegerea îi aparține turistului. Cu toate acestea, prezența ”draculiștilor” la Castel este un mai vechi obicei și, este vorba doar de distracție, nimic ocult. Dar, până la petrecere, hai să aflăm istoria adevărată a acestui castel: cum a fost construit și cine a fost Alexandru Misiuga?

E vorba de o locaţie foarte importantă pentru  turismul bistriţean, una care ar fi trebuit să devină staţiune turistică montană. Nu a fost să fie, deşi, multe din criteriile necesare în vederea înfiinţării unei mini-staţiuni montane ar exista, iar altele, nu. Localitate-brand a Transilvaniei prin Castelul însângeratului conte Dracula, construit însă mult mai departe de locul unde se presupune că ar fi existat respectivul castel, Piatra Fântânele are ce oferi din punct de vedere al turistului care îşi doreşte o vacanţă activă.  Pentru atestarea unei staţiuni turistice trebuie îndeplinite obligatoriu criteriile obligatorii şi 75% din punctajul maxim acordat pentru criteriile suplimentare, în cazul staţiunilor de interes naţional, şi 50% pentru staţiunile turistice de interes local. Aşadar, Piatra Fântânele  pe lângă potenţialul de care beneficiază, are nevoie de un drum rutier modernizat şi marcat cu semne de circulaţie, transport în comun între staţiunea turistică şi gara sau autogara, de un punct farmaceutic, de amenajarea şi iluminarea locurilor de promenadă, apă curentă, canalizare, energie electrică şi terenuri de joacă pentru copii. De asemenea, pentru a fi staţiune de interes naţional trebuie să dispună de un număr minim de 500 locuri în structurile de primire turistică, iar cele de interes local trebuie să dispună de minim 100 locuri. Existenţa unor terenuri cu regim de rezervare a locurilor care să oprească în gara care deserveşte staţiunea, a unor spaţii comerciale pentru activităţi de prestări servicii, a unor săli de spectacole şi săli de conferinţe cu o capacitate totală de minim 40 la sută din numărul locurilor existente în staţiune, a unei reţele de canalizare centralizată sunt de asemenea câteva din aspectele de care Piatra Fîntânele  duce lipsă.

Dracula Land

Tihuţa este un pas din Munţii Bârgăului, situat la altitudinea de 1.227 de metri. Pe dealul Răchitaua existau mai multe ruine despre care se spune că aparţin unui castel în care s-a adăpostit Vlad Ţepeş. În deceniul şapte al secolului trecut,  comuniştii au construit în gura de rai din Munţii Bârgăului un hotel care se voia a fi copia fidelă a castelului temutului şi sângerosului conte Dracula. Turiştii români şi străini nu sunt însă convinşi de mult mediatizata asemănare. Hotelul Castel Dracula se vrea o copie a celui imaginat de Bram Stoker în romanul său. Aşezat pe un vârf de munte, castelul arată ca o fortăreaţă veche bine întreţinută. Pe sub o poarta, nu foarte înaltă, intri în curtea pavată cu piatră a edificiului

Misiuga şi vampirii

Ideea construirii hotelului a avut-o Alexandru Misiuga, decedat la această dată,  directorul din acea perioadă al Oficiului Judeţean de Turism Bistriţa-Năsăud. A citit cartea lui Bram Stoker şi a vrut să facă un castel-hotel ca şi cel din roman. Misiuga a făcut din beţe de chibrituri macheta viitorului imobil şi a încercat să obţină aprobări pentru construcţie.  Proiectul lui Misiuga a avut succes, a primit finanţări, valoarea totala a investitiei fiind, la vremea respectivă, de 25 de milioane de lei. Hotelul a fost proiectat de IPROCOM Bucureşti şi construit de IJCM Bistriţa. Constructia a început în 1976. Munca a fost grea din cauza condiţiilor climaterice , deoarece se putea lucra doar din mai şi până în octombie. Hotelul a fost terminat abia după şapte ani, adica în 1983 şi are 63 de camere.

Fotografii

Castelul Dracula
Castelul Dracula
Castelul Dracula
Castelul Dracula
Castelul Dracula
Castelul Dracula
Castelul Dracula
Castelul Dracula

Localizare pe harta si Traseu

RECENZIILE TURISTILOR

Nu exista recenzii pentru acest articol.
Already have an account?
Vot (o valoare mai mare inseamna mai bine)
Nota generala
Comentarii

Informatii turistice si oferte cazare in Vatra Dornei si imprejurimi • Cazare la pensiuni, hoteluri, cabane, case in Statiunea Vatra Dornei si in apropiere • Oferte turistice din statiunea Vatra Dornei actualizate.