Statiunea Vatra Dornei 2020 - Ghid turistic si de cazare hoteluri, pensiuni, cabane, harta statiune, trasee montane, galerie foto, vremea

Rezervatia 12 Apostoli

3310  
Rating:
 
0.0 (0)
27 km pana in centrul statiunii Vatra Dornei
Rezervatia 12 Apostoli
   Oferte cazare Vatra Dornei

Descriere

Formaţiunea vulcanică din masivul muntos reprezintă unul dintre cele mai frumoase spectacole ale naturii din România. Pietrele cu forme şi nume ciudate provoacă imaginaţia turiştilor şi-i invită să le escaladeze pentru a admira peisaje de o frumuseţe răpitoare.
Rezervaţia 12 Apostoli, una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din Munţii Călimani, este recomandată turiştilor interesaţi de misterele naturii. Aceştia pot opta pentru parcurgerea traseului pe jos sau călare, având astfel două posibilităţi de-a savura peisajul superb pe care-l oferă Poteca 12 Apostoli. Punctul de plecare este satul Gura Haitii, unde există şi panouri informative care servesc drept ghid pentru aceia care se hotărăsc să se aventureze într-o expediţie de neuitat spre cei 12 Apostoli. „Cei 1.760 de metri necesită între două şi trei ore de mers pe jos, gradul de dificultate fiind mediu, însă absolut necesare sunt echipamentele specifice expediţiilor montane şi apa de băut“, a subliniat Marian Rusu, agent de turism. Prima parte a traseului traversează păşuni şi fâneţe, urmate de o pădure de molid şi, mai apoi, se ajunge la destinaţie, care poate fi foarte uşor identificată la vederea fragmentelor impunătoare de lavă cimentată. Moşul cu trei feţe, atracţia rezervaţiei 12 Apostoli În Rezervaţia geologică 12 Apostoli atenţia turiştilor va fi acaparată de galeria întinsă pe circa 200 de metri în care sunt „expuse“ stânci uriaşe cioplite sub forma unor siluete de oameni şi animale. Sculpturile misterioase din timpuri străvechi poartă numele „Moşul“, „Guşterul“, „Mucenicul“, „Mareşalul“, „Ramses“, „Godzila“, „Dragonii“, „Cezar“, „Nefertiti“, iar legenda spusă de localnici explică apariţia acestora în urma pietrificării de către Dumnezeu a unor oameni necredincioşi. „Atracţia rezervaţiei este Moşul, o stâncă pe care, dacă o priveşti din diferite unghiuri, vezi trei feţe diferite ale unui bătrân. Fiecare stâncă are o formă care seamănă cu un om sau un animal“, a spus Cristian Maxim, îngrijitor al Parcului Naţional Călimani. Cei care au curiozitatea de-a escalada unele dintre aceste stânci mitice vor putea admira peisaje de o frumuseţe răpitoare, atât din munţii Călimani, cât şi din munţii Rodnei şi Suhard.

Fotografii

Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli
Rezervatia 12 Apostoli

Localizare pe harta si Traseu

In apropiere

Nu au fost gasite inregistrari

RECENZIILE TURISTILOR

Nu exista recenzii pentru acest articol.
Already have an account?
Vot (o valoare mai mare inseamna mai bine)
Nota generala
Comentarii