Statiunea Vatra Dornei 2020 - Ghid turistic si de cazare hoteluri, pensiuni, cabane, harta statiune, trasee montane, galerie foto, vremea

Salina Cacica

15894  
Rating:
 
0.0 (0)
Cacica, Judetul Suceava
93 km pana in centrul statiunii Vatra Dornei
Salina Cacica
   Oferte cazare Vatra Dornei

Descriere

Mina de sare de la Cacica reprezintă un obiectiv turistic ce se vizitează de la jumătatea sec. al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent.
Salina Cacica este situată în localitatea cu acelaşi nume, în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari.

Salina Cacica este deosebită prin vechime, simplitate şi spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi.

Aerosolii salini cu efecte terapeutice, temperatura constantă de cca. 140C, puritatea şi frumuseţea locului, recomandă salina în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, săpate manual, fără utilaje.

Acces şi microclimat

Intrarea în “ocnă” se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani, mineralizate de saramura ce a pătruns în lemn. Aerosolii salini cu efecte terapeutice, temperatura constantă de cca. 14ºC, puritatea şi frumuseţea locului, recomandă salina în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, săpate manual, fără utilaje.

Baza turistică

Munca ocnaşilor de altădată a lăsat adevărate lucrări de artă - scări de acces tăiate în masivul de sare, tavane boltite sau galerii imense. Dar adevărata măsură a măiestriei celor ce au săpat sarea, o constituie mica biserică dăltuită în sare la o adâncime de 27 de metri şi sala de bal aflată la 37 de metri adâncime.

Capela ecumenică dăltuită în sare, care îi adună de două veacuri pe toţi localnicii la serviciul divin de Sfânta Varvara, protectoarea minerilor, iniţial avea numai jumătate din suprafaţa ei, în jurul anului 1900 dublându-i-se suprafaţa. La început a fost iluminată de lămpaşele minerilor şi de un policandru din plăcuţe de sare şlefuite, ca apoi lumina electrică să pătrundă şi în adâncuri prin policandru din coarne de cerb.

Dintre lucrările miniere executate în capelă, se pot vedea şi astăzi altarul, amvonul, chilia preoţilor şi rambleul din sare cioplită în care este inzidită icoana Sfintei Varvara.

În fiecare an, în ziua de 4 decembrie, ziua Sfintei Varvara, se oficiază Sfânta Liturghie pe altarul capelei de către preoţii celor trei culte din localitate, ortodox, romano - catolic şi greco-catolic. Înainte de a intra în spaţioasa sală de bal, înconjurată de un balcon, la o adâncime de 37 m, te întâmpină un lac adânc de peste 2 metri, Lacul Sărat, unic în ţară.

Salina este dotată cu o sală de sport (teren de fotbal), o sală cu ecou (8 reveniri ale ecoului) şi muzeul minei. Locaţia dispune de un ştrand cu apă sărată, cu duşuri, grupuri sanitare şi dotări comerciale (magazin, bar).

Alte obiective şi atracţii turistice

Valoarea turistică a zonei este completată de o serie de obiective şi atracţii turistice, printre care: biserica ortodoxa cu hramul “Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, biserica romano-catolica Sanctuarul Maicii Domnului, biserica greco-catolica cu hramul Sfânta Maria, “Grota Sfintei Maria”, “Izvorul Sfânt”, precum şi mănăstirile din Bucovina (Voroneţ, Putna, Suceviţa, Moldoviţa etc.).

PROGRAM DE VIZITARE SALINA

  • » Luni-Duminică: 09:00 – 17:00

TARIFE STANDARD:

  • » adulţi: 15 lei/zi
  • » copii 3 - 14 ani: 8 lei/zi/pers


ABONAMENTE DE MINIM 5 ZILE: 

  • » adulţi: 8 lei/zi/pers
  • » copii 3 - 14 ani: 4 lei/zi/pers


FACILITATI:

  • » La grupurile organizate de copii, la fiecare 10 copii un insotitor are gratuitate.
  • » închiriere sală sport – 100 lei/h (maxim 12 persoane)IMPORTANT:
Biletele, respectiv abonamentele sunt valabile pentru o singura intrare/zi.

Mentiuni:

  • » Accesul cu animale de companie este interzis.

INFORMATII CONTACT:

Str. Republicii nr.9 Loc. Cacica. jud. Suceava, CP 727095, ROMÂNIA
Tel: ( +400 ) 230 237 087
Fax: ( +40 ) 0230 237 084
http://www.salrom.ro
email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Fotografii

Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica
Salina Cacica

Localizare pe harta si Traseu

In apropiere

RECENZIILE TURISTILOR

Nu exista recenzii pentru acest articol.
Already have an account?
Vot (o valoare mai mare inseamna mai bine)
Nota generala
Comentarii