Statiunea Vatra Dornei 2020 - Ghid turistic si de cazare hoteluri, pensiuni, cabane, harta statiune, trasee montane, galerie foto, vremea

Turism balnear

7553  
Rating:
 
0.0 (0)
Vatra Dornei Str.Republicii, Nr.5,725700, Vatra Dornei, Jud.Suceava
0.1 km pana in centrul statiunii Vatra Dornei
Turism balnear
   Oferte cazare Vatra Dornei

Descriere

Statiunea Vatra Dornei detine o bogata traditie în tratarea unor boli cu ajutorul apelor minerale. Apele minerale din statiune cat si cele din Bazinul Dornelor constituie "materia prima" pentru mii de proceduri care se efectueaza în modernele baze de tratament.

Factori naturali:
  • Apele minerale carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice si feruginoase
  • Mofete naturale de sonda cu mare puritate si concentratie de CO2
  • Namolul de turba din Tinovul Mare Poiana Stampei caracterizat ca turba oligotrofa slab mineralizata, bine descompusa cu continut mare de coloizi organici si acizi humici
  • Ape minerale sulfuroase din zona Iacobeni
  • Bioclimat tonic, stimulent cu nuante de sedare. Concentratie mare de aeroioni negativi
Indicatii de tratament:
  • Profilaxie - persoane sanatoase si aparent sanatoase cu factori predispozanti pentru îmbolnavire, constitutionali si din mediul extern.
- Beneficiaza de factorii naturali persoane cu surmenaj fizic si intelectual, cu tulburari functionale pe fond nervos hiperactiv, cu sedentarism, activitate în mediu cu noxe, microtraumatisme, pozitii vicioase etc. Acestia reactioneaza favorabil la aeroterapie, cura de teren si de antrenare, kinetoterapie la sala si bazin, hidroterapie cu bai carbogazoase, bai de plante medicinale, dusuri (subacvatice si alternante), electroterapie (magnetodiaflux, ionizari cu calciu si magneziu, ultraviolete) si masaj manual uscat.
  • Tratament curativ si de recuperar
Afectiuni ale aparatului cardio-vascular: hipertensiunea arteriala esentiala si secundara stabilizata, arteroscleroza, cardiopatia ischemica ne si dureroasa, boli valvulare simple sau operate, boli ale areterelor (arterite, boala Raynaud) si ale venelor (varice, acrocianoza, sechele, trombofeblita). Tratamentul se axeaza în principal pe bai carbogazoase si mofete naturale la care se adauga bai galvanice, bai ascendente, afuziuni iar din electroterapie ionizari, raze ultraviolete
 
Afectiuni ale aparatului locomotor
  • de natura reumatismala: artroze cu diverse localizari si stadii evolutive, spodiloze simple sau complicate, reumatism inflamator stabilizat ( poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta) reumatism abarticular (tendinite, miozite - mialgii, periartrite);
  • de natura traumatica, acute sau sechelare: entorse, luxatii, fracturi dupa imobilizare, recuperare la sportivi;
  • de natura neurologica: sechele dupa accidente vasculare cerebrale (hemipareze si hemiplegii dupa 1 an si cu aviz neurologic), parapareze, nevrite si polinevrite, nevralgii, hernia de disc ca sciatica secundara.

Aceasta categorie de afectiuni beneficiaza de tratamente cu namol, kinetoterapie la sala sau bazin, bai kineto si dusuri, împachetari cu parafina, electroterapie (diadinamice, ultrasunete, ionogalvanizari, unde scurte) si masaj.

Boli asociate

  • boli ale aparatului respirator: rinosinuzite, bronsite cronice, emfizem pulmonar, astm bronsic, boli profesionale (fibroze, silicoza) tratate cu aeroterapie, aerosoli si inhalatii cu ape sulfuroase si substante medicamentoase, gimnastica respiratorie
  • boli ginecologice: anexite si metroanexite cronice, sterilitatea: împachetari si tampoane cu namol, unde scurte.
  • boli endocrine - hiper si hipotiroida, tulburari de menopauza.
  • boli ale sistemului nervos: nevroze (astenica, anxioasa sau depresiva) arteroscleroza cerebrala; ambele beneficiaza de baile carbogazoase si de plante medicinale, ionizari.
  • boli ale sângelui - anemii prin cura interna la izvor (ape feruginoase)
  • boli digestive: cura interna
  • boli renale: calculoza - cura interna
  • boli metabolice: diabet, obezitate - cura mixta interna si externa (bai, kineto, masaj)

Pentru persoanele care doresc sa beneficieze de serviciile bazei de tratament Bradul - Calimani, pasii de urmat sunt:

1.Se prezinta in timpul programului de lucru, intre orele 8:00 - 13:00 (de luni pana vineri) la receptia hotelului pentru a achita taxa de consultatie in valoare de 31 lei.

2.Cu chitanta se merge la consult unde impreuna cu medicul se stabileste planul de tratament.

3.Se revine la receptie unde se platesc procedurile recomandate de medic si de unde se primeste fisa de tratament.

4.Dupa obtinerea fisei de tratament se revine la cabinetul medical unde se programeaza orele de efectuare a tratamentului.

Adresa:

Str.Republicii, Nr.5,725700, Vatra Dornei, Jud.Suceava

Telefoane :

0230/ 375.314, 374.525, 374.526, 371.150

0741.272.385

E-mail :

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Localizare pe harta si Traseu

RECENZIILE TURISTILOR

Nu exista recenzii pentru acest articol.
Already have an account?
Vot (o valoare mai mare inseamna mai bine)
Evaluaţi articolul
Comentarii

Informatii turistice si oferte cazare in Vatra Dornei si imprejurimi • Cazare la pensiuni, hoteluri, cabane, case in Statiunea Vatra Dornei si in apropiere • Oferte turistice din statiunea Vatra Dornei actualizate.